ZAWALCZMY O WETO DLA GMO - 25.11.2012

Archiwum » ZAWALCZMY O WETO DLA GMO - 25.11.2012

CAŁA NAPRZÓD, RODACY!!! NIC O NAS BEZ NAS, A Z NAMI DOROTA 'DODA' RABCZEWSKA I INNE MEGA GWIAZDY!!! STOP PATENTOWANIU ŻYCIA! STOP ACTA! STOP GMO!

DZIŚ POD PAŁACEM BĘDZIE Z NAMI DOROTA 'DODA' RABCZEWSKA, KTÓRA DOSKONALE ROZUMIE, JAK WAŻNE JEST ZDROWE ODŻYWIANIE I SUWERENNOŚĆ ŻYWNOŚCIOWA KRAJU!!!

CO: akcja 'WETO DLA GMO'
GDZIE: Pałac Prezydencki - Warszawa, Krakowskie Przedmieście
KIEDY: 25 listopada w godzinach 13-16

WEŹCIE ZE SOBĄ BĘBENKI, GWIZDKI, PISZCZAŁKI, GRZECHOTKI itp - NIECH NAS PREZYDENT USŁYSZY!!!
BO GMO TO:
PANKONTYNENTALNA WŁADZA NAD ŻYWNOŚCIĄ!!!
EKSPRESOWE SKAŻENIE CHEMICZNE I GENETYCZNE ŚRODOWISKA!!!
NAJSKUTECZNIEJSZY ŚRODEK ANTYKONCEPCYJNY!!!
IDEALNY PRZECIWKO PRZELUDNIENIU!!!

RAZEM JESTEŚMY MOCNI - NIE POZWÓLMY, BY SCENARIUSZ FILMÓW KATASTROFICZNYCH WSZEDŁ W ŻYCIE!!! CHODŹCIE Z NAMI, A WSZYSTKIM INNYM ŻYCZYMY smaczneGMO!!!

W DNIU 25 LISTOPADA W GODZINACH 13-16 POD PAŁACEM PREZYDENCKIM PRZY KRAKOWSKIM PRZEDMIEŚCIU W WARSZAWIE ZBIERAMY SIĘ, BY WYWALCZYĆ ‘WETO DLA GMO. PIKIETA SKIEROWANA JEST PRZECIWKO NOWEJ USTAWIE O NASIENNICTWIE UTWORZONEJ NA PODSTAWIE PROJEKTU PANA PREZYDENTA BRONISŁAWA KOMOROWSKIEGO. PROTESTUJĄCY, OBURZENI JEJ NOWYM BRZMIENIEM - USUNIĘTO Z NIEJ WSZELKIE ZAPISY DOTYCZĄCE ZAKAZU STOSOWANIA I REJESTRACJI GMO W POLSCE, TJ. WSZELKIE INTENCJE PANA PREZYDENTA - BĘDĄ SIĘ DOMAGAĆ ZDECYDOWANEGO WETA BRONISŁAWA KOMOROWSKIEGO.

Koalicja rządząca (PO+PSL) przegłosowała 9 listopada br. w sejmie ustawę dopuszczającą obrót nasionami GMO w Polsce, mimo że cała nauka niezależna, cała opozycja (PIS, SLD, RP, SP) oraz znacząca większość społeczeństwa (70%) uważa żywność GMO za szkodliwą dla zdrowia i gospodarki kraju. Mało tego, ustawa nie narzuca obowiązku znakowania żywności i nasion GMO. Nie będziemy więc wiedzieć, czy kupowana przez nas żywność/ nasiona są genetycznie zmodyfikowane czy nie. Rządy wielu krajów UE (Francja, Niemcy, Austria, Szwajcaria, Włochy, Luksemburg, a nawet Węgry, Bułgaria i Grecja) skutecznie zakazały u siebie upraw GMO. W Austrii pod patronatem rządu powstał projekt ‘Soja Dunajska’, tj. projekt uprawy soi rodzimej (nie GMO) na obszarze obejmującym całą środkowo-wschodnią Europę (‘zaocznie’ także południowy pas Polski) w celu uzyskania suwerenności żywieniowej. Absolutnie pewne jest, że uwolnienie do środowiska roślin genetycznie zmodyfikowanych to proces nieodwracalny, a jego skutkiem będzie skażenie genetyczne upraw konwencjonalnych i ekologicznych. Mogą być one bowiem zapylane materiałem skażonym genetycznie z sąsiednich pól uprawnych wskutek działania wiatru i owadów. Takie sytuacje występowały masowo w Stanach Zjednoczonych i w innych krajach. W efekcie końcowym rolnicy ekologiczni i tradycyjni będą zmuszeni uprawiać GMO. GMO oznacza także wysoce toksyczne środki ochrony roślin (Roundup) i patenty na wszystko, z procedurami kontrolnymi włącznie oraz całkowite uzależnienie produkcji żywności od cieszących się bardzo złą sławą koncernów, zdanie się na ich łaskę i niełaskę. Co oburzające, ustawa o strategicznym znaczeniu dla polskiej gospodarki i zdrowia Polaków przeszła przez sejm po cichu, bez informacji w mediach, i w zadziwiającym tempie. Tymczasem Polska jako jedyna w UE dysponuje z wyroku Trybunału możliwością ustawowego zakazu GMO!
UWAGA: już 80% nasion upraw rolniczych w Polsce i znaczna część paszarni jest w rękach Cargillu, firmy-córki Monsanto. Praktycznie 100% pasz w Polsce zawiera 30% genetycznie zmodyfikowanej soi z Ameryki, a więc praktycznie wszystkie przetwory mięsne i mleczne, z wyjątkiem tych stricte ekologicznych i na własny użytek, są skażone genetycznie i chemicznie. Monsanto kontroluje już 80% światowego rynku w zakresie GMO!
NA GRANICY JUŻ CZEKAJĄ CIĘŻARÓWKI Z NASIONAMI GMO I W CHWILI WEJŚCIA USTAWY W ŻYCIE KORPORACJE WWIOZĄ NAM SWÓJ CAŁY EUROPEJSKI ZAPAS I JESZCZE WIĘCEJ, I NAWET NIE BĘDĄ MUSIELI INFORMOWAĆ, ŻE TO GMO, BO USTAWA ZNOSI TAKI NAKAZ!!!!! CO TO ZNACZY, KAŻDY ROZUMIE SAM...

OBYWATELSKIE WOTUM NIEUFNOŚCI WOBEC POLITYKI RZĄDU DOTYCZĄCEJ
GMO: http://zalacznik.wp.pl/d616/J_GMO.jpg?o2=881759&wid=14831&p=2&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0&POD=1&type=NORMAL&zalf=Nowe&tsn=135377038966117235&sid=537c19f9a222e08a6c15e5a5b4498f6d

28.11 JEST KOLEJNA AKCJA PROTESTACYJNE POD PAŁACEM:http://www.facebook.com/events/388630321213817/