ZAGROŻENIA ZWIĄZANE Z DOPUSZCZENIEM W UNII EUROPEJSKIEJ UPRAW GMO - 22.10.2012

Archiwum » ZAGROŻENIA ZWIĄZANE Z DOPUSZCZENIEM W UNII EUROPEJSKIEJ UPRAW GMO - 22.10.2012

CZYNNY UDZIAŁ W KONFERENCJI

KONFERENCJA W SEJMIE I POPRZEDZAJĄCA JĄ KONFERENCJA PRASOWA NA TEMAT ZAGROŻEŃ ZWIĄZANYCH Z DOPUSZCZENIEM W UNII EUROPEJSKIEJ UPRAW GMO POTWIERDZIŁA NAJSTRASZNIEJSZE PRZYPUSZCZENIA

NA KONFERENCJI, KTÓRA ODBYŁA SIĘ DNIA 22 PAŹDZIERNIKA 2012 W SEJMIE RP Z UDZIAŁEM PRZEDSTAWICIELI STANÓW ZJEDNOCZONYCH AMERYKI, POTWIERDZIŁ SIĘ NAJCZARNIEJSZY SCENARIUSZ Z MOŻLIWYCH W ZAKRESIE SKUTKÓW WPROWADZENIA UPRAW GMO W UE.
NA ZLECENIE GREENPEACU DR CHARLES BENBROOK - UZNANY EKONOMISTA ROLNICTWA I PRACOWNIK WASHINGTON STATE UNIVERSITY - PRZEPROWADZIŁ SYMULACJĘ DOTYCZĄCĄ WPROWADZENIA NA OBSZARZE UE UPRAW GMO. BADANIA ZOSTAŁY WYKONANE NA PODSTAWIE DANYCH AMERYKAŃSKICH, A ICH WYNIKI MÓWIĄ SAME ZA SIEBIE:
- WZROST WZGLĘDNYCH KOSZTÓW NASION W STOSUNKU DO DOCHODÓW BRUTTO Z HA Z 4-8% DO 22,5% PO WPROWADZENIU UPRAW GMO
- WZROST ZUŻYCIA WYSOCE TOKSYCZNEGO HERBICYDU (ROUNDUP/ GLIFOSAT) OD 400% DO 800% DO ROKU 2025, TJ. W CIĄGU 13 LAT
- SUPERCHWASTY, NA KTÓRE JUŻ NIE DZIAŁA CHEMIA
- CAŁKOWITE UZALEŻNIENIE ROLNICTWA OD ZEWNĘTRZNYCH KORPORACJI - UTRATA SUWERENNOŚCI ŻYWIENIOWEJ
- BRAK RODZIMYCH NASION NA RYNKU
- ZAGROŻENIE DLA EKOSYSTEMU I ZDROWIA.
AMERYKAŃSCY FARMERZY ZDALI GORZKĄ RELACJĘ, JAK W PODSTĘPNY SPOSÓB ZOSTALI WMANEWROWANI PRZEZ KONCERNY W UPRAWY GMO, I WYPOWIEDZIELI OSTRZEŻENIE: KTO RAZ WDA SIĘ W UKŁADY Z KONCERNAMI GMO, DLA TEGO NIE MA JUŻ ODWROTU! ZDECYDOWANIE NALEGALI, BY POWAŻNIE SIĘ ZASTANOWIĆ, ZANIM PODEJMIE SIĘ TAKIE RYZYKO I TAK KARKOŁOMNĄ DECYZJĘ.

UWAGA: DECYDENCI UNIJNI NOSZĄ SIĘ Z ZAMIAREM DOPUSZCZENIA KOLEJNYCH 26 GENETYCZNIE ZMODYFIKOWANYCH ROŚLIN NA TERENIE UNII EUROPEJSKIEJ JUŻ NA POCZĄTKU 2013 ROKU!!!

WIĘCJ TUTAJ: http://gmo.net.pl/2012/10/gmo-koniec-rolnictwa-jakie-znamy-ostrzezenie-z-usa/