ŻĄDAJMY WETA PREZYDENTA DLA GMO - 28.11.2012

Archiwum » ŻĄDAJMY WETA PREZYDENTA DLA GMO - 28.11.2012

PRZEMARSZ PUSTYCH WÓZKÓW, ALE TEŻ MATEK, OJCÓW, BABĆ I DZIADKÓW Z DZIEĆMI!
AKCJA OSTATNIEJ SZANSY - ŻĄDAJMY WETA PREZYDENTA DLA GMO - SKANDALICZNEJ USTAWY O NASIENNICTWIE - STOP PATENTOWANIU ŻYCIA! STOP ACTA! STOP GMO!

O 14.30 MAMY WEJŚCIE DO PAŁACU!!! NIESTETY SAM PAN PREZYDENT NIE ZNALAZŁ DLA NAS CZASU, CHOĆ ZABIEGAMY O TO OD 2-3 TYGODNI. WIDAĆ UWAŻA, ŻE STOI RANGĄ WYŻEJ OD KRÓLA, BO NAWET U KRÓLA MOŻNA UZYSKAĆ AUDIENCJĘ! TYMCZASEM PREZYDENT POWINIEN NAM SŁUŻYĆ!

BĘDZIE ZA TO Z NAMI DOROTA 'DODA' RABCZEWSKA I INNE GWIAZDY!

CO: akcja 'ŻĄDAMY WETA DLA GMO
GDZIE: Pałac Prezydencki, Warszawa, ul Krakowskie Przedmieście - UWAGA: ZBIERAMY SIE POD KOLUMNĄ ZYGMNUTA NA PLACU ZAMKOWYM O GODZ 12 , POTEM PRZEMARSZ POD PAŁAC - OD OK 12.30 PIKIETUJEMY POD PAŁACEM
KIEDY:: 28 listopada, w godzinach 12-15 - to prawdopodobny termin przepychania tej ustawy przez Senat

Przez Sejm przeszła w mega tempie skandaliczna ustawa o nasiennictwie - projekt Prezydenta został skutecznie pozbawiony wszelkich zakazów odnośnie GMO w Polsce. W myśl tej ustawy nie będzie wolno znakować nawet rejestrowanych nasion, czy są GMO, czy nie-GMO. Ciekawe jak w tej sytuacji mają być rejestrowane powierzchnie uprawowe z GMO w naszym kraju? - a unia narzuca nam taki obowiązek!
TO ODDANIE POLSKIEGO ROLNIKA, ROLNICTWA, POLSKIEJ POLITYKI ŻYWIENIOWEJ W ŁAPY OBCYCH KORPORACJI!!!
INNE KRAJE EUROPY: FRANCJA, NIEMCY, WŁOCHY, SZWAJCARIA, AUSTRIA, LUKSEMBURG, A NAWET GRECJA, WĘGRY I BUŁGARIA, CHRONIĄ SWOJE KRAJE, GOSPODARKĘ I SWOICH OBYWATELI.
PORA RUSZYĆ NA PAŁAC!!! ROLNICY, KONSUMENCI, OBYWATELE - CHODŹCIE Z NAMI!!!
APEL DO KOBIET
W trosce o Polskę wolną od GMO, w trosce o suwerenność żywnościową, w trosce o zdrowie i życie nasze i przyszłych pokoleń Polaków, szczególnie gorąco zapraszamy wszystkie kobiety – Mamy, Babcie, ale także te, które bezskutecznie starają się o dziecko – z pustymi wózkami dziecięcymi, aby przypomnieć, że żywność GMO jest przyczyną bezpłodności!
W Bułgarii kobiety odegrały ważną rolę w walce o zakaz dla GMO. Świadome powagi sytuacji Matki z małymi dziećmi w wózkach protestowały na ulicach tego kraju i już w 2010 roku wymogły na rządzie rezygnację z wprowadzania na pola trucizny GMO! Żywność GMO jest zagrożeniem dla zdrowia i życia, toksyna Bt, pestycyd wytwarzany przez kukurydzę MON 810, przedostaje się do krwiobiegu.
Toksynę BT wykryto u 93% przebadanych matek, u 80% noworodków, także u 69% kobiet nie będących w ciąży.
Istnieje poważne zagrożenie dla dzieci w życiu płodowym i noworodków w przypadku kontaktu ze składnikami herbicydów (Roundup) stosowanych w uprawach roślin GMO: glifosatu i łatwo przenikającego do błon śluzowych POEA.

ŻĄDAMY PUBLICZNEJ DEBATY!

PILNIE POTRZEBNE PUSTE WÓZKI DZIECIĘCE DO AKCJI!!! I KŁÓDKI NA ZNAK PROTESTU - NIE DAMY SOBIE ZAMKNĄĆ UST!!!
KTO MA I MOŻE PRZYJŚĆ LUB POŻYCZYĆ WÓZEK?

AKCJĘ TĘ POPRZEDZA NIEDZIELNA (25.11) AKCJA POD PAŁACEM Z UDZIAŁEM CELEBRYTÓW: http://www.facebook.com/events/480057392038475/481368795240668/?notif_t=plan_mall_activity

kontakt: Lena Huppert 502 085 840, Anna Szmelzer 607295055