WYKŁADOWCY KONFERENCJI

Wydarzenia » Konferencja "SZCZEPIENIA XXI WIEKU" » WYKŁADOWCY KONFERENCJI

• Katarzyna_Bross-Walderdoff.jpeg

Bross-Walderdorff Katarzyna

Dr n. med. Katarzyna Bross-Walderdorff ukończyła studia medyczne w Monachium. Bezpośrednio po odbyciu stażu i zakończeniu pracy doktorskiej zajęła się poszukiwaniem takiej formuły pracy w medycynie, która odpowiadałaby jej ambicjom, oczekiwaniom, dawałaby satysfakcję i poczucie sensu wykonywanej pracy: wszystko to udało się odnaleźć w klasycznej homeopatii.

Pierwszymi nauczycielami homeopatii byli dla niej doktor Robert Zawiślak z Krakowa oraz doktor Michael Barthel z Monachium. Później odbyła kursy w Poznaniu prowadzone przez doktora Andrzeja Dymka, doktora Konrada Mencharda, doktor Ewę i doktora Wojciecha Wików, doktora Alfonsa Geukensa, aż wreszcie zaczęła wielką, fascynującą podróż w głąb świata homeopatii z obecnym nieocenionym nauczycielem doktorem Mohinderem Singh Jusem Mohinderem Singh Jusem.

W 1999 roku dr Bross-Walderdorff otrzymała 2-letnie stypendium w prowadzonej przez doktora Jusa w Szwajcarii szkole klasycznej homeopatii SHI-Homoeopathieschule i po jej ukończeniu, w październiku 2001 roku ponownie otworzyła praktykę lekarską w Bielsku-Białej.

W latach 2003-2005 dr Bross-Walderdorff prowadziła wykłady z homeopatii dla lekarzy i farmaceutów w ramach działalności Homeopatii Klasycznej, jak również dla Centrum Szkolenia Podyplomowego Lekarzy przy Uniwersytecie Jagiellońskim.

Od roku 2002 rozpoczęła szkolenia w zakresie psychoterapii w Polskim Instytucie Eriksonowskim.

W latach 2006-2008 odbyła dwuletnie szkolenie z systemowej terapii rodzinnej prowadzone doktor Ilse Kutschere i Helmuta Eichenmuellera w Niemczech, oraz uczestniczyła w różnych warsztatach szkoleniowych prowadzonych przez cenioną i znaną w Polsce terapeutkę Marie Senftleben-Gutrich www.senftleben.pl.

W swojej pracy łączy homeopatię i podejście systemowe, widząc w tym ogromny zasób możliwości dla skutecznego i trwałego leczenia pacjentów.

• Dorota_Majewska.jpg

Czajkowska-Majewska Maria Dorota

Prof. dr hab. Maria D. Czajkowska-Majewska jest najbardziej cytowanym w światowej literaturze polskim neurobiologiem i profesorem nauk medycznych.  Doktoryzowała się w Instytucie Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej PAN w Warszawie.  Przez 30 lat pracowała jako naukowiec i wykładowca w czołowych instytucjach naukowych w USA, m.in. na Uniwersytecie Harvarda i w Narodowym Instytucie Zdrowia. Ostatnio prowadziła sponsorowane przez Komisję Europejską badania w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie nad neurobiologią autyzmu, a szczególnie związkiem autyzmu ze szczepieniami. Była dwukrotnie nominowana z USA do nagrody Nobla za swe odkrycia roli neurosterydów w funkcjach mózgu.

Kliknij na tytuł wykładu lub zdjęcie, by zobaczyć streszczenie wykładu

• hUBERT_cZERNIAK.JPG

Czerniak Hubert

lek. med. Hubert Czerniak - lekarz chorób wewnętrznych z ponad dwudziestoletnim stażem w POZ. Na swoim kanale YouTube (Hubert Czerniak TV) oraz profilu Facebook (Hubert Czerniak - Włączamy myślenie) porusza zagadnienia z zakresu medycyny konwencjonalnej i alternatywnej. Nie boi się podnosić publicznie niewygodnych tematów m.in. w kontekście korzyści zdrowotnych płynących z zastosowania terapii tzw. marihuaną medyczną. Zajmuje się profilaktyką, drobiazgową diagnostyką, leczeniem, rehabilitacją oraz kontrolą stanu zdrowia. Podczas wizyty nigdy nie patrzy na zegarek, poświęcając pacjentowi wystarczającą ilość czasu.

• Lena_Huppert.jpg

Huppert Lena

mgr. Lena Huppert ukończyła Wydział Ogrodnictwa na SGGW w Warszawie oraz psychologię społeczną w KFH-Aachen (Wyższa Szkoła Katolicka w Akwizgranie). W roku 2010 założyła Fundację Wspierania Rozwoju Kultury i Społeczeństwa Obywatelskiego QLT (www.fundacja-qlt.pl), widząc pilną potrzebę szerzenia wzorców kulturowych odbiegających od tych, które głoszone są w mediach głównego nurtu.

Od kilku lat intensywnie działa w trosce o Polskę wolną od GMO, zdrową, naturalną żywność, a także polskie rolnictwo rodzinne.  Ma na swoim koncie zorganizowanie wielu protestów i pikiet w Warszawie przeciwko anty-polskim ustawom, tj. paszowej i nasiennej, oraz żywności GMO, a także przeciwko korporacjom chemiczno-farmaceutycznym. Do dwóch protestów, przy pomocy ludzi dobrej woli, udało się jej zaprosić celebrytów, dzięki którym tematy te przedostały się do mediów głównego nurtu. W roku 2012 doprowadziła do wydania oświadczeń przeciwko dopuszczaniu na rynek polski pasz i żywności GMO przez wszystkie partie opozycyjne w sejmie. Wielokrotnie uczestniczyła w konferencjach sejmowych i konferencjach w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także w rozmowach z politykami, w tym również z gabinetu Prezydenta. Uczestniczyła też jako jedyna reprezentantka Polski w międzynarodowym Sympozjum „Soja dunajska” w Wiedniu, którego celem było podpisanie projektu "Soja Dunajska" (projekt uprawy w Europie soi bez genetycznych modyfikacji). Wygłosiła tam wykład na temat dramatycznej kondycji drobnego rolnictwa w UE.

Jest członkiem Koalicji Polska Wolna od GMO, a także Stowarzyszenia Polska Wolna od GMO. Współdziała też z ICPPC, tj. Międzynarodową Koalicją dla Ochrony Polskiej Wsi. Autorka licznych artykułów opublikowanych m.in. na portalu ekologia.pl

W maju 2013 współorganizowała w Warszawie Konferencję „Narodziny bez przemocy – dobry początek życia”. Wkrótce potem podjęła decyzję o zorganizowaniu KONFERENCJI "ŚWIAT BEZ RAKA - PROFILAKTYKA I NATURALNE TERAPIE ANTYNOWOTWOROWE", która odbyła się w maju 2014 w Warszawie i została uznana przez patrona medialnego, tj. "Nieznany Świat", za wydarzenie roku. W dniach 12-14 czerwca 2015 odbyła się II edycja Konferencji i semianrium "Świat bez Raka".

W roku 2016 we współpracy z Hemp Ministry i Hotelem Welskim podjęła wyzwanie zorganizowania Międzynarodowej Konferencji „Konopie – pomost między przeszłością i przyszłością”. Celem konferencji było upowszechnienie wiedzy na temat uprawy, przetwarzania i medycznego zastosowania konopi. Konferencja została objęta patronatem prof. dr hab. Iwony Wawer z WUM oraz Ruchu Kukiz'15. Ostatecznym celem tych działań było zniesienie wszelkich uwarunkowań w odniesieniu do uprawy konopi włóknistych w Polsce oraz dopuszczenie konopi do leczenia.

Prowadzenie konferencji

Kliknij na zdjęcie, by zobaczyć streszczenie wykładu

• Jaskowski_1.jpeg

Jaśkowski Jerzy

Lek. med., pediatra z wieloletnim doświadczeniem, który łączy w sowjej pracy medycynę akademicką z medycyną naturalną, dobierając indywidualnie optymalny proces leczenia. Autor i niestrudzony edukator, którego artykuły i nagrania, lecz także ksiązki, można bez trudu znaleźć w internecie. Ostatnio, za wypowiedzi na temat szczepień, pozbawiony prawa wykonywania zawodu.

• Ewa_Nitecka.jpeg

Nitecka Ewa

Ewa Nitecka – żona, matka i babcia, której życia prywatne zainspirowało działania na rzecz społeczności. Ponad 40 lat pomaga rodzicom w przygotowaniu do porodu i karmienia piersią wpływając na zmiany w systemie służby zdrowia. Studiowała fizykę na UW, nauki o rodzinie na ATK i UKSW. Jest współautorką i autorką książek, artykułów i broszur na temat przygotowania do porodu i karmienia piersią. Prowadzi audycję w Radio Wnet pt. Rodzinnie.

• Sienkiewicz_Dorota.jpeg

Sienkiewicz Dorota

dr n. med. Dorota Sienkiewicz, lekarz pediatra, specjalista rehabilitacji medycznej

• Sienkiewicz_Jerzy.jpeg

Sienkiewicz Jerzy

dr n. med. inż. Jerzy Sienkiewicz od 40 lat zajmuje się statystyką medyczną, jest wiceprezesem Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Białymstoku

• Justyna_Socha.jpeg

Socha Justyna

Justyna Socha aktywistka,mama czwórki dzieci. Gdy sama doświadczyła powikłań poszczepiennych u swojego dziecka, wraz z grupą innych rodziców założyła Ogólnopolskie Stowarzyszenie Wiedzy o Szczepieniach "STOP NOP", którego głównym celem jest wprowadzenie dobrowolności szczepień wzorem 16 państw UE. Dzisiaj Stowarzyszenie tworzy 22 oddziały wojewódzkie i miejskie, wspierając rodziców w całej Polsce, i zebrało niemal 90 tysięcy podpisów pod petycjami do instytucji odpowiedzialnych za system szczepień, a także 10 tysięcy manifestantów na proteście przeciw przymusowi szczepień w Warszawie. Justyna Sochaaktywnie zabiega o respektowanie praw człowieka i pacjenta gwarantowanych nam przez prawo polskie i międzynarodowe. Bierze udział w pracach Parlamentarnego Zespołu ds. Bezpieczeństwa Programu Szczepień Ochronnych Dzieci i Dorosłych. Pisze dla Warszawskiej Gazety. Za jedną z petycji Stowarzyszenia STOP NOP, żądającą kontroli nad konfliktem interesów pt. Stop lobbystom koncernów farmaceutycznych w administracji publicznej, trafiła do sądu.

• Telela Arkadiusz

Arkadiusz Telela, prawnik Stowarzyszenia STOP- NOP

• Urszula_Tomicka.jpg

Tomicka Urszula

Urszula Tomicka, psycholog, radiesteta, hipoterapeuta. Zawodowo i z pasji praca z ludźmi w zakresie budowania harmonii. Udziela porad i prowadzi konsultacje odnośnie tzw. szczepień ochronnych.

• Jerzy_Zieba.jpeg

Zięba Jerzy

Jerzy Zięba, autor książek "Ukryte Terapie - czego Ci lekarz nie powie", zajmuje się sprawami zdrowia człowieka od ponad 20 lat, analizuje komplementarne metod leczenia chorób przewlekłych, publikuje artykuły w wielu pismach poruszających problemy zdrowia, propagator zdrowego żywienia i szerokiego stosowania naturoterapii,  współpracuje z wieloma lekarzami w Polsce i za granicą, stosującymi metody naturoterapeutyczne. Propagator integracji medycyny akademickiej z medycyną komplementarną.

Kliknij na zdjęcie, by zobaczyć streszczenie wykładu