Archiwum » SZCZEPIENIA XXI WIEKU - SPOTKANIE Z PROF. DR HAB. MARIĄ DOROTĄ CZAJKOWSKĄ-MAJEWSKĄ

Czajkowska-Majewska Maria Dorota

Profesor dr hab. Maria Dorota Czajkowska-Majewska jest neurobiologiem, uzyskała doktorat w Centrum Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej PAN w Warszawie.   Przez ponad 30 lat pracowała w czołowych ośrodkach naukowych w Polsce i za granica, głównie w USA, najdłużej w Narodowym Instytucie Zdrowia pod Waszyngtonem, zajmując się badaniami nad biologią różnych chorób mózgu, oraz działaniem leków, neurotransmiterów i hormonów.  Ostatnio, w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie kierowała sponsorowanymi przez UE badaniami nad biologią autyzmu oraz rolą szczepień i zawartej w szczepionkach rtęci w etiologii tej choroby u dzieci.   Od kilku lat zajmuje się także edukowaniem społeczeństwa w sprawach szczepień oraz powikłań poszczepiennych.

Kontakt do Pani Profesor:  "Maria Dorota Majewska" <nonnocere3@gmail.com>

Ogromnie dziękuję Pani Profesor za poświęcony nam czas, a wszystkim obecnym na spotkaniu za przybycie :)
Bardzo ważne jest, aby każdy z Was podał dalej informacje, które usłyszał w sobotę, chociaż 3-4 osobom, a tamte osoby kolejnym 3-4... - a wtedy urośniemy w siłę !!!

Pamiętajmy, że zniewolić narody jest bardzo łatwo, praktycznie wystarczy bombardować je "BOMBOnierkami", czyli ładnie opakowanym kłamstwem... Nie pozwólmy na to!

MEGA PODZIĘKOWANIA DLA 'EKIPY TECHNICZNEJ', tj.  JARKA KUCZYŃSKIEGO I ARTURA DOBROWOLSKIEGO, dzięki którym mamy nagrania ze spotkania :) i dla pana Stanisława, za nagłośnienie w czasie spotkania :)

Linki do nagrania z wykładu z soboty, 2 sierpnia:

Część pierwsza: https://www.youtube.com/watch?v=UuXnAzaYsVE&feature=youtu.be

Część druga: https://www.youtube.com/watch?v=AGcL7AA-gJw&feature=youtu.be

Część trzecia (pytania i odpowiedzi): https://www.youtube.com/watch?v=ke0XnSyTLOs&feature=youtu.be

PRZEKAZ OD PROF. M. D. MAJEWSKIEJ:

Szanowni Państwo,

Zapewne  niektórzy z Was  zetknęli się z opublikowanym onegdaj  w GW artykułem,  w którym  Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego (NIZP;  dawny Inst. Higieny) lamentuje, iż wzrasta w Polsce liczba rodziców nieszczepiących swych dzieci.  Zamiast cieszyć się z tego, że Polska powoli dogania  Europę Zachodnią, gdzie niewielki procent rodziców jeszcze szczepi swe dzieci,  NIZP  epatuje nas XVIII-wiecznymi wizjami  powszechnych zaraz i  masowych śmierci nieszczepionych dzieci.

Prawda jest jednak całkiem inna.  Statystyki demograficzne wielu krajów oraz badania naukowe pokazują,  że w naszych czasach to nie choroby zakaźne, lecz  zmasowane,  zbyt wczesne i toksyczne szczepienia (i ich konsekwencje) są główną przyczyną  zgonów niemowląt i małych dzieci w krajach rozwiniętych.  Masowe, toksyczne  szczepienia są też przyczyną  wielu chronicznych i okaleczających chorób, na które cierpią dziś miliony dzieci,  takich jak cukrzyca, astma,  alergie, choroby wątroby i jelitowe,   zaburzenia  hormonalne,  autyzm, padaczka,  ADHD,   zaburzenia  rozwoju, upośledzenie umysłowe wśród innych.   Badania wykazały, że wskaźniki umieralności  niemowląt i małych dzieci w różnych krajach są wprost proporcjonalne do liczby stosowanych szczepień (im ich więcej, tym większa umieralność),  i że dzieci nieszczepione są znacznie zdrowsze, inteligentniejsze i lepiej się rozwijają od intensywnie szczepionych.

W wyniku chorób zakaźnych,  przeciw którym szczepi się dzieci, prawie nikt dziś nie umiera w krajach rozwiniętych  (także w Polsce), natomiast  obserwujemy autentyczne, postępujące epidemie poszczepiennych chorób chronicznych i  kalectw w krajach intensywnie szczepiących, takich jak Polska.   Dziwić się należy, że NIZP nie  przejmuje się  współczesnymi  epidemiami autyzmu, cukrzycy, nowotworów,  astmy,  chorób jelitowych, zaburzeń rozwojowych,  upośledzenia umysłowego, alergii  etc. u polskich dzieci, a przecież choroby te  stanowią poważne  zagrożenie dla ich życia  i ogromne obciążenie finansowe dla milionów polskich rodzin oraz  dla systemu opieki zdrowotnej w Polsce.  Widać, zajmowanie się tymi epidemiami nie jest  dla NIZP  tak „opłacalne” jak straszenie społeczeństwa  pandemiami łagodnych dziś i łatwo wyleczalnych chorób  zakaźnych.
Pozdrawiam
DM

W ŚRODĘ, 30 LIPCA OK GODZ 21.00 MIAŁ MIEJSCE WYWIAD Z PROF.  M.D.  MAJEWSKĄ W TV REPUBLIKA !!!

link do wywiadu: http://telewizjarepublika.pl/neurobiolog-w-dzieci-wpompowuje-sie-skandaliczna-ilosc-szczepionek-tylko-po-to-zeby-mogly-zarabiac-koncerny-farmaceutyczne,9863.html

2 sierpnia 2014 miało miejsce w Warszawie spotkanie Z PROF. M. D. CZAJKOWSKĄ-MAJEWSKĄ DO WARSZAWY

PRZYJDŹ I DOWIEDZ SIĘ PRAWDY O SZCZEPIENIACH - UCHROŃ SWOJE DZIECKO PRZED DRAMATYCZNYMI POWIKŁANIAMI POSZCZEPIENNYMI

Gorąco zapraszam na spotkanie z prof. Marią Dorotą Majewską pt. "Szczepienia XXI wieku", najbardziej znanym i zarazem znienawidzonym przez koncerny farmaceutyczne naukowcem, zabierającym głos w niełatwej dyskusji na temat szczepień.
Nieustająco słyszymy, że z jednej strony szczepienia są konieczne, bo chronią nasze dzieci i nas przed skutkami zachorowań, z drugiej jednak docierają do nas fakty świadczące o tym, że nie zawsze tzw. szczepienie ochronne chroni nas przed chorobą, a co więcej może zagrażać nam czy naszym pociechom, gdyż zawiera różne szkodliwe substancje, jak trującą rtęć, onkowirusy itd. Trudno w tym gąszczu sprzecznych informacji znaleźć właściwą odpowiedź: szczepić dziecko czy też nie. Jestem przekonana, że dzięki temu spotkaniu nabierzecie Państwo pewności siebie w podejmowaniu słusznych wyborów dotyczących szczepień oraz argumentowaniu swoich decyzji związanych ze szczepieniem dzieci, choć nie tylko dzieci. Ma to niebagatelne znaczenie zwłaszcza w świetle ustawy o przymusowych szczepieniach, która 2 lata temu weszła w Polsce w życie.

CO: Spotkanie z prof. dr hab. Marią Dorotą Czajkowską-Majewską na codzień mieszkającą i pracującą w USA, od lat zajmującą się sprawą szczepień: ich skutecznością versus szkodliwością.

GDZIE: Domu Nauki, ul. Schroegera 82/84 w Warszawie (stacja metra Stare Bielany)

KIEDY: 02.08.2014, sobota, godz 11-16

ORGANIZATOR: Fundacja Wspierania Rozwoju Kultury i Społeczeństwa Obywatelskiego QLT - Lena Huppert - 502085840

BILET WSTĘPU: 50 zł