Archiwum » SKAŻENIE UKRYTE W ŻYWNOŚCI kontra DOBROCZYNNE MEDYCZNE DZIAŁANIE OLEJU KONOPNEGO

CO: Wykład  i  prezentacja pt. "SKAŻENIE UKRYTE W ŻYWNOŚCI" oraz "ZASTOSOWANIE MEDYCZNE OLEJU KONOPNEGO" w ramach projektu Fundacji QLT "VENI - VIDI - VICI, czyli WYGRAJ ZDROWIE, POSZERZAJĄC WIEDZĘ I ŚWIADOMOŚĆ"

KIEDY:  29.05.2015, godzina 18:00 - 20:30

(09.05.2015, godzina 17:00 - 18:30)

(15.04.2015, godzina 18:30 - 20:00)

GDZIE: NATURALNE CENTRUM ZDROWIA, ul. Grażyny 15, sala 17, Warszawa

WSTĘP WOLNY, ale mile widziana składka na salę (10 zł).

PROWADZĄCY: Lena Huppert i Patryk Pańkowski

KONTAKT: fundacja-qlt@wp.pl, 502085840

Skażenie ukryte w żywności

Od wielu lat coraz bardziej nękają nas i nasze pociechy wszelkiego rodzaju alergie, nietolerancje pokarmowe oraz wiele innych trudnych do opanowania plag cywilizacyjnych. W ostatnim czasie sprawa stała się naprawdę paląca i budzi, szczególnie w nas jako rodzicach, najgłębszy niepokój. Stąd też nasze częste wizyty u alergologów i dietetyków, poszukiwania nowości wydawniczych, by wyjaśnić ten stan rzeczy, poznać przyczyny i móc je wyeliminować z naszego życia. Pragniemy, rzecz jasna, ustrzec siebie, lecz przede wszystkim dzieci, przed trudnymi w leczeniu schorzeniami.

Postęp cywilizacyjny i krocząca w ślad za nim technizacja produkcji rolnej i przemysłu spożywczego wskazywałaby na coraz wyższą jakość i czystość spożywanych przez nas produktów tj. na mniejsze zanieczyszczenie żywności. Skąd bierze się zatem wciąż rosnąca liczba zachorowań, które szczególnie u dzieci nie sposób zrzucić na stres wywołany pracą zawodową czy też nadmiernym tempem życia? Odpowiedź na to pytanie jest z pewnością niełatwa i wielokierunkowa, lecz głównym hasłem, które wyłania się spośród mnogości różnych czynników jest chemiczne i genetyczne skażenie żywności, które zdaje się wyjaśniać ten narastający problem i pozwala zrozumieć to, co niepojęte. SKĄD SIĘ ONO BIERZE?

PRZYJDŹ I DOWIEDZ SIĘ, O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI, CZEGO UNIKAĆ I JAK SOBIE RADZIĆ, BY ZACHOWAĆ ZDROWIE.

Nagrania:

Skażenie ukryte w żywności i co z tym zrobić: http://porozmawiajmy.tv/skazenia-ukryte-w-zywnosci-jak.../

Sukcesy i porażki w zmaganiach przeciwko złodziejom Polski: http://porozmawiajmy.tv/sukcesy-i-porazki-w-zmaganiach.../

Lena Huppert ukończyła Wydział Ogrodnictwa na SGGW w Warszawie oraz psychologię społeczną w KFH-Aachen (Wyższa Szkoła Katolicka w Akwizgranie). W roku 2010 założyła Fundację Wspierania Rozwoju Kultury i Społeczeństwa Obywatelskiego QLT (www.fundacja-qlt.pl), widząc pilną potrzebę szerzenia wzorców kulturowych odbiegających od tych, które głoszone są w mediach głównego nurtu.

Od kilku lat intensywnie działa w trosce o Polskę wolną od GMO, zdrową, naturalną żywność, a także polskie rolnictwo rodzinne.  Ma na swoim koncie zorganizowanie wielu protestów i pikiet w Warszawie przeciwko anty-polskim ustawom, tj. paszowej i nasiennej, oraz żywności GMO, a także przeciwko korporacjom chemiczno-farmakologicznym. Do dwóch protestów, przy pomocy ludzi dobrej woli, udało się jej zaprosić celebrytów, dzięki którym tematy te przedostały się do mediów głównego nurtu. W roku 2012 doprowadziła do wydania oświadczeń przeciwko dopuszczaniu na rynek polski pasz i żywności GMO przez wszystkie partie opozycyjne w sejmie. Wielokrotnie uczestniczyła w konferencjach sejmowych i konferencjach w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także w rozmowach z politykami, w tym również z gabinetu Prezydenta. Uczestniczyła też jako jedyna reprezentantka Polski w międzynarodowym Sympozjum „Soja dunajska” w Wiedniu, którego celem było podpisanie projektu "Soja Dunajska" (projekt uprawy w Europie soi bez genetycznych modyfikacji). Wygłosiła tam wykład na temat dramatycznej kondycji drobnego rolnictwa w UE.

Jest członkiem Koalicji Polska Wolna od GMO, a także Stowarzyszenia Koalicji Polska Wolna od GMO. Współdziała też z ICPPC, tj. Międzynarodową Koalicją dla Ochrony Polskiej Wsi. Autorka licznych artykułów opublikowanych m.in. na portalu ekologia.pl

W maju 2013 współorganizowała w Warszawie Konferencję „Narodziny bez przemocy – dobry początek życia”. Wkrótce potem podjęła decyzję o zorganizowaniu KONFERENCJI "ŚWIAT BEZ RAKA - PROFILAKTYKA I NATURALNE TERAPIE ANTYNOWOTWOROWE", która odbyła się w maju 2014 w Warszawie i została uznana przez patrona medialnego, tj. "Nieznany Świat", za wydarzenie roku. 12 czerwca br, odbędzie się II edycja Konferencji "Świat bez Raka".

Powyższy wykład wraz z prezentacją jest kolejnym wydarzeniem w ramach projektu Fundacji QLT pt. "VENI - VIDI - VICI, czyli WYGRAJ ZDROWIE POSZERZAJĄC WIEDZĘ I ŚWIADOMOŚĆ".

Olejek Konopny RSO - System Endokannabinoidowy

Od tysięcy lat, na całej ziemi, konopie znane są ze swoich przeróżnych zastosowań. Jednym kojarzą się z "Marihuaną", innym z dzieciństwem na wsi i potrawami z konopi, a jeszcze innym z "Lekiem na Raka". Polski przemysł korzysta z konopi przy produkcji włókien, olejów czy papieru (Konopie Przemysłowe). Hipisi korzystali z konopi do celów relaksacyjnych (Cannabis Sativa), a jeszcze inni, tacy jak Rick Simpson, do medycznych (Cannabis Indica).

Olejek Konopny (według receptury Ricka Simpsona) produkowany jest z najsilniejszych rodzajów konopi Indyjskich. RSO ma właściwości antynowotworowe, antyzapalne i antydepresyjne. RSO to czysty, (95-98%) koncentrat THC, (
Tetrahydrokannabinol), który pozyskiwany jest z żywicy kwiatów Konopi Indyjskich (o zawartości THC 20% lub więcej).

Skoncentrowane w olejku kannabinoidy, pozyskane według przepisu Ricka, uwalniają swoją leczniczą moc dopiero po dekarboksylacji. Związek chemiczny THC po obróbce zmienia się w THC delta9, zwiększając swoją leczniczą moc.
Uaktywnione Kannabinoidy oddziaływują na nasz wewnętrzny system Endokannabinoidowy. Zamienione molekuły Tetrahydrokannabinolu z łatwością przenikają przez barierę krew-mózg, dając nowe nadzieje cierpiącym na glejaki. Kannabinoidy oddziałują na nasz system immunologiczny jak Turbo doładowanie. THC reguluje aktywność komórek w organizmie poprzez oddziaływanie na Receptory CB1 i CB2. Receptory te rozmieszczone są po całym organizmie. Przyjmowane przez nasz system Endokannabinoidowy - skoncentrowane w olejku Kannabinoidy, oddziaływują bezpośrednio na system immunologiczny, przywracając go do równowagi, dając mu narzędzie do walki z komórkami nowotworowymi.

Patryk Pańkowski, lat 30. Urodził się w Polsce, wychował w Niemczech. Obecnie mieszka w Warszawie, od 2002 roku stosuje konopie medycznie.

Zajmuje się też tłumaczeniem książek Ricka Simpsona.
W 2013 zmobilizował się do publicznego aktywizmu na rzecz medycznych konopi w Polsce i UE, a od lutego 2014 jest wpisany do rejestru podmiotów wykonujących zawodową działalność lobbingową. Lobbuje na rzecz praktycznego zastosowania konopi medycznych i przemysłowych.

Konopie zalecono mu jako środek przeciwbólowy po urazie sportowym.

W 2011 roku, z artykułu w gazecie, dowiedział się o istnieniu leku na raka, którym był olejek z konopi medycznych. W ten sposób dowiedział się o istnieniu Ricka Simpsona i jego olejku, zwanym RSO. Resztę zdradził mu Google.
Zainteresowało go to, jak Rick opisywał konopie indyjskie, z którymi miał wcześniej styczność.

W lipcu 2012 otrzymał propozycję tłumaczenia książki "Phoenix Tears, Historia Ricka Simpsona".
Reszta potoczyła się automatycznie. Bardzo docenia ponad 12-letnie osobiste doświadczenie Ricka w leczeniu raka. Wszystkie informacje podane są w jego książkach. Niezmiernie docenia też jego osobisty wkład w legalizację konopi dla celów medycznych; w Kanadzie, Czechach, a teraz także w Polsce.