SEMINARIUM I KURS CERTYFIKACYJNY METODY NIA dr GEORGE'A ASHKARA

Archiwum » SEMINARIUM I KURS CERTYFIKACYJNY METODY NIA dr GEORGE'A ASHKARA

Dr George Ashkar urodzony 23 kwietnia 1931 roku w Bejrucie, studia ukończył w Moskwie na Wydziale Fizyki Nuklearnej. Po studiach pracował w laboratorium kosmicznym na uniwersytecie w Erewaniu (Armenia). Następnie prowadził badania w zakresie polimeryzacji molekuł i opracował powłokę ochronną do torped zabezpieczającą je przed wykrywaniem ich przez sonary. Po obronie pracy doktorskiej podejął pracę na Uniwersytecie w Erewaniu.

W 1971 roku wyjechał do USA, a w roku 1980 odkrył, że jego Metoda Absorbcji Neutralnej Infekcji (NIA) ma zastosowanie w leczeniu raka, co potwierdził pierwszy przypadek 100% wyleczenia pacjentki z rakiem piersi i wieloma przerzutami.

Po prowokacji FBI, mimo zezwolenia wydanego przez Federal Drug Administration, trafił do aresztu za leczenie bez uprawnień i skazany był na grzywnę w wysokości 5 tysięcy dolarów.

Dziś jest już na emeryturze i poświęca swój czas oraz skromną emeryturę na propagowanie swojej metody na całym świecie. Szczególnie częstym gościem jest w Polsce, gdzie jego metodę stosuje już kilka tysięcy ludzi z pozytywnymi efektami w takich schorzeniach jak: reumatyzm, artretyzm, astma, rak, reumatoidalne zapalenie stawów, rozedma płuc.