PIKNIK DOBREJ ŻYWNOŚCI - MIASATO-WIEŚ - DOBRZE JEŚĆ - 27.08.2012

Archiwum » PIKNIK DOBREJ ŻYWNOŚCI - MIASATO-WIEŚ - DOBRZE JEŚĆ - 27.08.2012

MIASTO -WIEŚ - DOBRZE JEŚĆ
Z pewnością wiecie już o zrywie ludów Europy tj. ‘Marszu Dobrej Żywności’ na Brukselę (finał-19.09 - więcej na stronie marszu). Do tego dochodzi wiele innych działań, jak światowy dzień ‘Occupy Monsanto’ (17.09), wizyta w Polsce Sofii Gatici z Argentyny, która wygrała proces z Monsanto (10-11.09), czy sympozjum w Wiedniu (5-6.09) na temat zapewnienia Europie suwerenności żywieniowej tj. uprawy własnej soi wolnej od GMO w obszarze Dunaju (wiele krajów), zamiast skażonej soi z Ameryki, i produkcji własnych, wolnych od GMO pasz. W świetle tych działań skandaliczna jest ustawa paszowa (pasze GMO do końca 2016 roku), która przeszła w lipcu przez sejm, a na początku sierpnia przez senat, mimo naszych protestów, listów i apeli. Prezydent ma do 28 sierpnia czas na zawetowanie tej ustawy i musimy wywrzeć na nim maksymalnie dużą presję, by to faktycznie zrobił. Cały świat walczy o zdrowszą żywność i niezależność żywieniową, a polski rząd nie chce tego zauważyć i podejmuje karygodne decyzje. DOSKONAŁĄ METODĄ NACISKU BĘDZIE 'PIKNIK DOBREJ (w Polsce nielegalnej) ŻYWNOŚCI’ POD PAŁACEM PREZYDENCKIM PRZED 28 SIERPNIA... PRZYJDŹ W PONIEDZIAŁEK, 27 SIERPNIA MIĘDZY GODZINĄ 15 a 18 POD PAŁAC PREZYDENTA (Krakowskie Przedmieście), BY POKAZAĆ SWÓJ SPRZECIW I WESPRZEĆ MARSZ BRUKSELSKI! CZEKAMY NA CIEBIE!

ZABIERAMY ZE SOBĄ INSTRUMENTY MUZYCZNE, tj. piszczałki, bębęnki itp ORAZ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ np. własnego wyrobu dżemy, miody, chleb itp BO TAKA ŻYWNOŚĆ JEST W POLSCE NIELEGALNA - NIE WOLNO JEJ SPRZEDAWAĆ, JEŚLI NIE SPEŁNI SIĘ WYMOGÓW DOTYCZĄCYCH DUŻYCH ZAKŁADÓW PRODUKCYJNYCH

Koalicja i Stowarzyszenie Polska Wolna od GMO, Fundacja Wspierania Rozwoju Kultury i Społeczeństwa Obywatelskiego QLT
Kontakt: Lena Huppert -  502 085 840