Pańkowski Patryk

Konferencja "Świat bez Raka" » Pańkowski Patryk

Olejek Konopny RSO - System Endokannabinoidowy

Od tysięcy lat, na całej ziemi, konopie znane są ze swoich przeróżnych zastosowań. Jednym kojarzą się z "Marihuaną", innym z dzieciństwem na wsi i potrawami z konopi, a jeszcze innym z "Lekiem na Raka". Polski przemysł korzysta z konopi przy produkcji włókien, olejów czy papieru (Konopie Przemysłowe). Hipisi korzystali z konopi do celów relaksacyjnych (Cannabis Sativa), a jeszcze inni, tacy jak Rick Simpson, do medycznych (Cannabis Indica).

Olejek Konopny (według receptury Ricka Simpsona) produkowany jest z najsilniejszych rodzajów konopi Indyjskich. RSO ma właściwości antynowotworowe, antyzapalne i antydepresyjne. RSO to czysty, (95-98%) koncentrat THC, (
Tetrahydrokannabinol), który pozyskiwany jest z żywicy kwiatów Konopi Indyjskich (o zawartości THC 20% lub więcej).

Skoncentrowane w olejku kannabinoidy, pozyskane według przepisu Ricka, uwalniają swoją leczniczą moc dopiero po dekarboksylacji. Związek chemiczny THC po obróbce zmienia się w THC delta9, zwiększając swoją leczniczą moc.
Uaktywnione Kannabinoidy oddziaływują na nasz wewnętrzny system Endokannabinoidowy. Zamienione molekuły Tetrahydrokannabinolu z łatwością przenikają przez barierę krew-mózg, dając nowe nadzieje cierpiącym na glejaki. Kannabinoidy oddziałują na nasz system immunologiczny jak Turbo doładowanie. THC reguluje aktywność komórek w organizmie poprzez oddziaływanie na Receptory CB1 i CB2. Receptory te rozmieszczone są po całym organizmie. Przyjmowane przez nasz system Endokannabinoidowy - skoncentrowane w olejku Kannabinoidy, oddziaływują bezpośrednio na system immunologiczny, przywracając go do równowagi, dając mu narzędzie do walki z komórkami nowotworowymi.

Kontakt: fb, tel. 511369507