Orliński Piotr

Konferencja "Świat bez Raka" » Orliński Piotr

Mgr Piotr Orliński, praktykujący aptekarz (przedstawiciele piątego pokolenia farmaceutów w rodzinie), pasjonat psychologii, twórca Coachingu Zdrowia, który pomaga pozbyć się dolegliwości szukając rozwiązania w pracy na emocjach, farmacji, dietetyce i oczyszczaniu organizmu. Korzysta z różnorodnych podejść i narzędzi. Ważniejsze od wierności jednej szkole jest dla niego to, czy dane działanie przynosi dobroczynne skutki czy zaledwie maskuje objawy choroby. Prowadzi edukację w zakresie unikania codziennych zagrożeń zdrowia oraz poszerzania świadomości typowego pacjenta.

Pozwól się poprowadzić – coaching jako metoda psychorozwoju.

Czym jest coaching? Alternatywą dla psychoterapii, psychoanalizy? Uniwersalną metodą pozbycia się każdego problemu?

A co powiesz na podróż we dwoje – Ty i twój przyjaciel. Przewodnik, który bezpiecznie przeprowadzi cię po nieznanym terenie do upragnionego celu. Przyjaciel, który pomoże Tobie poszerzyć horyzonty, wskaże możliwości i zagrożenia, bez osądzania i garści oklepanych dobrych rad.

Podróż w którą się wybierzesz pozwoli odkryć Tobie samego siebie i przyniesie odpowiedzi, które od zawsze były w Tobie a których nie miałeś sposobu wysłuchać.

Coaching to droga do poznania samego siebie: swoich cieni i blasków, możliwości i ograniczeń. Jak bardzo z tego skorzystasz zależy tylko od Ciebie.  Więc pozwól pomóc sobie i odkryj bezpieczne dla siebie rozwiązania twoich problemów.

Korporacje farmakologiczne, lobbing i uległe rządy

‘’Tragedią jest gdy pacjent umrze, jeszcze większą gdy wyzdrowieje’’

Poznaj największe sekrety i kłamstwa przemysłu farmaceutycznego – kolosa na glinianych nogach, którego upadek jest nieunikniony.  Krótka historia od Dawida do Goliata, czyli jak za pomocą patentów, aktów prawnych, agresywnemu marketingowi powstała Big Pharma , by sprzedawać produkty szkodzące naszemu zdrowiu.

Jak do tego doszło, kto za tym stoi i w jaki sposób miliony ludzi każdego dnia jest codziennie wprowadzanych w błąd? Odpowiedzi na te pytania uświadomią Tobie, dlaczego do tej pory nie ‘’odkryto’’ leku na raka.