Krupka Krzysztof

Konferencja "Świat bez Raka" » Krupka Krzysztof

Dr n. med. Krzysztof Janusz Krupka ur. 1964 w Tomaszowie Mazowieckim.

W 1990 r. ukończyłem studia na wydziale lekarskim Wojskowej Akademii Medycznej.

W latach 1992-2002 uzyskałem specjalizacje II ͦ z zakresu rehabilitacji, neurologii i chorób wewnętrznych. Współtworzyłem laboratorium pierwiastków śladowych Biomol-Med. Szczególnie bliska jest dla mnie medycyna ortomolekularna. Przez wiele lat zajmowałem się biochemią i energetyka w szczególności chorób nerwowych i onkologicznych. Jestem autorem licznych opracowań dla lekarzy z tej dziedziny. Tematem mojej pracy doktorskiej był wpływ pierwiastków śladowych na powstawanie chorób nowotworowych.

Cennych doświadczeń z zakresu dietetyki dostarczyła mi wieloletnia praca z pacjentami stosującymi tzw. dietę optymalną wg Dr J. Kwaśniewskiego.

Równolegle zdobywałem dodatkowe umiejętności z zakresu tradycyjnej medycyny chińskiej, ajurwedy, izopatii, homotoksykologii, ziołolecznictwa, dietetyki oraz terapii psychoonkologicznej i helingerowskiej. Posiadana wiedza pozwala mi w sposób harmonijny łączyć współczesną wiedzę medyczną z tradycyjnymi metodami leczniczymi. Mottem, którym się kieruję w swoim postępowaniu medycznym są słowa Bertolda Ulsamera „ bez korzeni nie ma skrzydeł” , czyli mówiąc inaczej, aby współczesna medycyna mogła się rozwijać, dla dobra ludzi, nie może pomijac tradycyjnych systemów leczniczych.

W oparciu o wieloletnie badania nad przemianami energtycznymi człowieka opracowałem najnowocześniejszy system diagnostyki człowieka pod nazwą Skaningowa diagnostyka termoregulacyjna. Dzięki tej metodzie udało się uzyskac unikalną w świecie metodę analizy psychoenergetycznej, łączącą w sobie medycynę, fizykę i psychologię.

Prowadzę kursy dla terapeutów oraz praktykę medyczną w kraju i za granicą.

Jestem autorem i współautorem licznych artykułów, skryptów i podręczników.

Aktualnie jestem ordynatorem oddziału rehabilitacji w szpitalu Św Rafała w Krakowie jednego z najnowocześniejszych jednostek tego typu w Polsce.

Co to jest nowotwór i jak rozwija się w organizmie? Przyczyny rozwoju chorób nowotworowych

1.     Energetyczna  natura nowotworów

·        Ujecie termodynamiczne nowotworów, struktury dysspatywne

·        Ujecie psychoenergetyczne powstawania nowotworów